Verhindering/afmelding
Indien u of uw kind verhinderd zijn om naar de afspraak te komen, dan dient dit uiterlijk 24 uur van tevoren aan de logopedist gemeld te worden om kosten te vermijden. Zo heeft de logopedist nog de mogelijkheid om iemand anders op uw tijd in te plannen. Als u zich later afmeldt of niet op de afspraak verschijnt, wordt de behandeling in rekening gebracht. De kosten zijn dan voor eigen rekening en kunnen niet gedeclareerd worden bij de zorgverzekering.
Behandelovereenkomst
Op verzoek van uw zorgverzekeraar wordt een behandelovereenkomst opgesteld. Hierin staan de afspraken, die gemaakt zijn over de behandeling en de wijze van vergoeding. Deze behandelovereenkomst dient door u ondertekend te worden wanneer u akkoord gaat met het uitvoeren van de logopedische behandeling.
Behandel- en oefenafspraken
De behandeling vindt plaats na verwijzing van de huisarts, specialist, tandarts of orthodontist. De logopedist zorgt voor de informatieoverdracht aan de verwijzer en eventuele derden. Voor een succesvol verloop van de behandeling is het noodzakelijk dat thuis regelmatig geoefend wordt en dat de gegeven adviezen opgevolgd worden. Na verloop van tijd zal de behandeling geëvalueerd worden en besloten worden tot voortzetting of afronding van de behandeling.
Betalingsafspraken
De declaratie van de behandeling wordt bij de zorgverzekeraar in rekening gebracht. Wanneer er geen logopedische indicatie vastgesteld kan worden, die vergoed wordt door de zorgverzekering, bestaat er de mogelijkheid om logopedische behandeling te verkrijgen op eigen kosten.
Bereikbaarheid
Bij aanmelding voor logopedische behandeling kan het aanmeldformulier op de website ingevuld worden. Er wordt daarna telefonisch contact met u opgenomen voor het maken van een afspraak.
Voor het afzeggen van afspraken of andere mededelingen, graag bij voorkeur een appje sturen naar 06-55623090. Telefonisch is de praktijk bereikbaar op het telefoonnummer 0495-626877 (b.g.g. antwoordapparaat inspreken).
Privacy
Regelmatig wordt er door de logopedist met andere betrokkenen overleg gevoerd over de voortgang van de begeleiding. In de eerste les ondertekent u een toestemmingsformulier, waarin u kunt aangeven aan welke instanties wel/geen gegevens verstrekt mogen worden. Overleg vindt plaats middels verslaggeving naar de verwijzer, telefonisch overleg of e-mail contact met de leerkracht of intern begeleider van de school van uw kind. Daarnaast kan het voorkomen dat overleg plaatsvindt met andere behandelaars en/of medische specialisten.
Verslaggeving naar aanleiding van logopedisch onderzoek of logopedische behandeling wordt eerst met de cliënt of de ouders besproken, alvorens de gegevens naar de betrokken instanties (bijv. de school) worden verstuurd.
Bij beëindiging van de logopedische behandeling wordt altijd een eindverslag, met daarin het verloop van de logopedische behandelingen, naar de verwijzer gestuurd.
Er wordt door Praktijk voor Logopedie & Dyslexie Bijlmakers vertrouwelijk met de gegevens omgegaan (zie hiervoor het privacyreglement).
Klachten
Wanneer u niet tevreden bent over de logopedische behandeling, kunt u dit altijd met de desbetreffende logopedist bespreken. Door er samen over te praten, kunnen we tot een oplossing komen. We willen graag dat u en uw kind tevreden zijn.
De Nederlandse Vereniging voor Logopedie & Foniatrie (NVLF) heeft een brochure opgesteld over de klachtenregeling. In de wachtkamer van de praktijk is deze brochure aanwezig.
Klantentevredenheidsonderzoek
Na het beëindigen van de logopedische behandeling wordt u via de mail uitgenodigd om deel te nemen aan een klantentevredenheidsonderzoek middels een online vragenlijst. Dit onderzoek wordt uitgevoerd door een onafhankelijk en gecertificeerd meetbureau QDNA. De onderzoeksgegevens worden anoniem en strikt vertrouwelijk behandeld.
Deelname is vrijwillig. Als u niet mee wilt doen, heeft dit geen gevolgen voor de behandeling.
Met de tips en tops die u geeft, blijft de praktijk voor Logopedie & Dyslexie Bijlmakers de zorg verder optimaliseren en de kwaliteit waarborgen.